A babapopsi ápolása és védelme

A babapopsi ápolása és védelme. A csecsemő- és kisdedkor egyik legproblémásabb bőrterülete a pelenkás rész. Az itt jelentkező bőrirritációs tünetek jelentős része kivédhető kellő higiéniával és megfelelő készítmény alkalmazásával. Figyeljünk oda, mit is kenünk a babapopsira, kerüljük a parabén tartalmú krémeket! Válasszák a Babé babapopsi krémet, erős védelem, gyengéd ápolás Babé!
A pelenkakiütés okai

A tünetek kialakulása nem csupán higiéniai tényezőkön múlik. A széklet és a vizelet keveredésekor a székletben lévő baktériumok elbontják a vizeletben található nitrogéntartalmú salakanyagokat, eközben ammónia szabadul fel, amely irritálja a bababőrt. A széklet összetételének, emésztettségének és állagának változása – például hasmenés és fogzás idején gyakori – önmagában is irritáló tényező lehet. Szintén megjelennek a pelenkakiütések olyankor, ha a baba szervezete valamilyen élelmiszert rosszul tolerál. Az okok között szerepelhet a gyakran nedves bőr, ez az izzadás vagy a fürdetés utáni nem megfelelő törölközés következménye.

A súlyosabb tüneteket sokszor a gombás fertőzések okozzák. Azonnali kezelést igényel.  A popsin és környékén, azaz a pelenkával érintkező területeken jelentkező pirosodó, sebesedő, olykor nedvedző, viszkető bőrirritációt pelenkadermatitisznek nevezzük. Ez a gyakori jelenség általában a születés utáni második és negyedik hónap között tapasztalható. Ilyen esetben tanácsos gyakrabban váltani pelenkát, és amikor csak tehetjük, hagyjuk a gyermeket pelus nélkül, valamint lehetőleg tiszta pamut ruhácskákat adjunk a gyermekünkre. Fürdésnél különösen oda kell figyelni a hajlatok tisztítására és szárazra törlésére. Ha pedig indokolt – például hasmenés esetén –, napjában többször célszerű a popsi meleg vizes lemosása. A tüneteket az első kiütések megjelenésekor el kell kezdeni ápolni megfelelő popsi krémmel, elhanyagolás esetén ugyanis elfertőződhetnek és később már csak drasztikusabb beavatkozással (gyógyszeres kezelés) lehet segíteni.

  • BABÉ-megoldás természetesen és parabén mentesen!

A pelenka dermatitisz elsősorban tisztántartással és megfelelő bőrápolással előzhető meg vagy kezelhető. A BABÉ termékcsalád fejlesztői olyan popsik rémet állítottak elő, amely tökéletesen igazodik a babák igényeihez. Ez azt jelenti, hogy a készítmény elsősorban természetes, növényi alapú hatóanyagokat tartalmaz, mentes a tartósítószerektől, valamint az illat- és színezékanyagoktól.

A baba popsi a BABÉ krémet választja!
  • Természetes hatóanyagaival (kalendula, shea vaj, tömjénfa, körömvirág) megelőzi és enyhíti a pelenka okozta irritációt, regeneráló és bőrhámosító hatású, gátolja a fertőzést.
  • Cink-oxid- és titánium-dioxid tartalma révén, szárazon tartja a bőrt.
  • Többfunkciós: nemcsak a babának, de a mamának és a nagyobb testvérnek is hasznos lehet. Sebgyógyító hatása bőrsérülések esetén, aranyeret enyhítő hatása pedig a szülés után előforduló tünetek jelentkezésénél hozhat megoldást.
  • Igazodik a babák bőrének pH-értékéhez, regenerálja és stabilizálja a bőr természetes savköpenyét, amely így megfelelően védi a bőrt.
  • Parabén mentes!
  • Válassza a Babé popsikrémet a csöppségegek popsijának az ápolására.
  • Mit mond a bőrgyógyász?

Dr. Beleznay Gyöngyike szerint a baba bőrápolásának kiemelt területe a popsi ápolása. A pelenkadermatitisznek nevezett irritációt elsősorban kellő higiéniával és megfelelően zsíros, víztaszító popsik rém használatával tudjuk kivédeni, illetve kezelni. Az ilyen készítmény alkalmazásakor mindig vigyázni kell arra, hogy a krém ne kerüljön a nemi szervekre/szervekbe, mert ott súlyos problémákhoz vezethet: például hártyaképződést okozhat, vagy kitűnő táptalajul szolgálhat a baktériumoknak. Fokozottan figyeljünk a parabén tartalmú krémekre, próbáljuk meg elkerülni ezeket, amelyek károsak is lehetnek a babának!

  • Veszélyes parabének!

Dánia 2011-ben betiltotta a propil- és butilparabént a 3 év alatti gyermekek számára készülő kozmetikai, tisztálkodási termékekben. A korlátozás oka ezen parabének endokrin diszruptor, azaz hormonrendszer károsító hatása. Az Európai Bizottság fogyasztóvédelemmel foglalkozó tudományos bizottsága 2010. decemberben hozta nyilvánosságra jelentését a parabének kockázatairól. Eszerint a hosszabb láncú vegyületek, mint például a propil- és butilparabén hormonális hatásúak lehetnek, míg az etil- és metilparabének – az engedélyezett koncentrációban – biztonságosak.

További hasznos információkat talál a Pezomed Kft oldalán, a Psorioderm Laboratories Kft oldalán, valamint a termékeket meg is vásárolhatja az Eventus Pharma webáruházban.

 

Dr Beleznay Gyöngyike

Bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos, lézerterapeuta magánorvos
Derma-Art® Bőrgyógyászati Magánklinika

Web: www.dermaart.hu, Web: www.drbeleznay.hu
E-mail: drbeleznay@dermaart.hu
4400 Nyíregyháza Dózsa György utca 60. fsz.
Telefon: +36 42 506091 Fax: +36 42 506092 Mobil: +36 30 5540848
E-mail: office@dermaart.hu

KövessEN a közösségi oldalainkon:

 

 


© Dr. Beleznay Gyöngyike - Minden jog fenntartva. A weboldalon található anyagok, szerzői jogvédelem alatt állnak. Felhasználásuk csak Dr. Beleznay Gyöngyike bőrgyógyász engedélyével lehetséges. Amennyiben szeretné felhasználni a drbeleznay.hu weboldalon lévő anyagokat, úgy keresse Dr. Beleznay Gyöngyike bőrgyógyászt. Köszönjük.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:

További Publikációk