Csalogató tavaszi napsugár

Csalogató tavaszi napsugár! Irány a friss levegő, ami jót tesz a babának és a mamának is! A tavaszi nap szabadba hívogató sugarainak nem lehet és nem is kell ellenállni, de vigyázzunk, mert ilyenkor még csalóka az időjárás. A levegő fontos bőrápoló, ugyanis sok bőrprobléma megelőzhető, elkerülhető vagy enyhíthető, a levegőn.
TUDTA?

A sálról – Hűvös időben a csecsemő és gyermek arca elé tett sálat a leheletének páratartalma átnedvesíti, ami könnyen okozhat megfázást. Ezért nem szabad betakarni a gyermek arcát séta idején. A cumiról – Hidegben a cumizáskor kifolyó nyál erős fagyásveszélyt jelenthet, amely sérülést okozhat a gyermek arcán. A csuklásról – Amikor a friss levegőn elkezd csuklani gyermekünk, könnyen lehet, hogy azért, mert fázik.

A friss levegő – csakúgy, mint a napsugár – éltető hatású, amire a fejlődő szervezetnek szüksége van. A csecsemőket már onnantól, hogy visszanyerték születési súlyukat, el lehet kezdeni hozzászoktatni a levegőzéshez. Miután a friss levegőhöz való hozzászoktatás megtörtént, már napi egy órát, naposabb időben akár másfél órát is kint tartózkodhatunk, sőt a gyermek nyugodtan alhat a szabad levegőn. Fontos, hogy rétegesen öltöztessük, és takarjuk be gyermekünket. A hűvös nem akadálya a levegőzésnek, de ne essünk túlzásokba. Viharos szélben, vagy túlságosan nyirkos, illetve szmogos időben inkább maradjunk otthon. Ha azonban ragyog az ég, használjuk ki az alkalmat, hiszen a kiadós séták és a levegőn való aktivitás jobb étvágyat, pihentetőbb alvást, és jókedvet okoz kicsinyünknek.

Áldásos hatásai mellett a tavaszi levegő nagy odafigyelést követel a babák, gyermekek bőrének védelme szempontjából. A BABÉ gyermekápolási készítmények fejlesztői gondoltak erre, amikor megalkották azt a termékcsaládot, amelynek tagjai segítséget jelentenek gyermekünk bőrének védelmében és táplálásában az év minden napján. Ilyenkor, a kora tavaszi időszakban e természetes, növényi alapanyagokból előállított, parabentől és egyéb kártékony összetevőktől, illetve mesterséges színezék- és illatanyagoktól mentes, hipoallergén ápoló termékcsalád elsősorban alább kiemelt készítményei nyújthatnak megfelelő megoldást.

  • Mit javasol a bőrgyógyász?

Dr. Beleznay Gyöngyike bôrgyógyász szakorvos szerint a levegő fontos bőrápoló, ugyanis sok bőrprobléma megelőzhető, elkerülhető vagy enyhíthető, ha a bőr megfelelően tudja leadni a szervezetből a meleget és a nedvességet. Ehhez a folyamathoz elengedhetetlenül szükséges a friss levegő.
Ám ilyenkor kora tavasszal a babák bőre még érzékenyen reagál a hűvös időre, könnyen kivörösödik és sebessé is válhat. Ezt elkerülendő fontos kiemelt figyelmet fordítani a csecsemők és kisgyermekek bőrének megfelelő védelmére. A bőrápoló készítmények kiválasztásának két legfontosabb szempontja, hogy a termék természetes alapanyagú, emellett káros vegyületektől mentes legyen. Mindezek azért rendkívül hangsúlyosak, mert a gyermekek immunrendszere fokozatosan fejlődik ki az első életévekben, ebből adódóan rendkívül fogékonyak a jótékony és a kártékony anyagokra.

  • A hidratálást és bőrvédelmet segítő arckrémmel minden séta előtt alaposan kenjük be gyermekünk arcát, hogy elkerüljük a bőr kipirosodását és kisebesedését, amit a már napos, de még elég hűvös idő okozhat.
  • Ha napsütésben, esetleg még havas területen sétálunk, szükséges a fényvédelem, amelyhez szintén megtalálhatók a megfelelő fényvédő készítmények a termékcsaládban.
  • Ne feledkezzünk meg a hidratáló hatású, tápláló testápolóról sem, ami azért kiemelten szükséges a hűvösebb évszakokban, mert ilyenkor az átlagosnál jobban kiszárad a bőr.
  • A vastag sapka akadályozhatja a fejbőr megfelelő szellőzését, így könnyen megtelepedhetnek rajta a különféle gombák, baktériumok, nemcsak csecsemőkorban, hanem nagyobbacska gyerekeknél is. Ilyen esetben megoldás a gyengéden tisztító, hámlasztó hatású koszmó elleni sampon.

 

Dr Beleznay Gyöngyike

Bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos, lézerterapeuta magánorvos
Derma-Art® Bőrgyógyászati Magánklinika

Web: www.dermaart.hu, Web: www.drbeleznay.hu
E-mail: drbeleznay@dermaart.hu
4400 Nyíregyháza Dózsa György utca 60. fsz.
Telefon: +36 42 506091 Fax: +36 42 506092 Mobil: +36 30 5540848
E-mail: office@dermaart.hu

KövessEN a közösségi oldalainkon:

 

 


© Dr. Beleznay Gyöngyike - Minden jog fenntartva. A weboldalon található anyagok, szerzői jogvédelem alatt állnak. Felhasználásuk csak Dr. Beleznay Gyöngyike bőrgyógyász engedélyével lehetséges. Amennyiben szeretné felhasználni a drbeleznay.hu weboldalon lévő anyagokat, úgy keresse Dr. Beleznay Gyöngyike bőrgyógyászt. Köszönjük.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:

További Publikációk