Kitűnő, írok föl egy kis vasat!

Kitűnő, írok föl egy kis vasat! Gyakori fejfájás, fáradtság, sápadtság, hajhulllás, töredezett haj és köröm, visszatérő- és elhúzódó fertőzések, koncentrációs- és viselkedés zavarok jelezhetik, hogy vaskészletünk kimerült. A Ferrotone vastartalmú étrend-kiegészítő, 100%-ban természetes, forrásvízből készül. Szervezetünk az élelmiszerekben megkötött vasat 5-20%-ban hasznosítja, ehhez képest egy tasak Ferrotone forrásvízben lévő 5mg vas akár 40%-a, 2 mg is hasznosulhat! Ez 4 kg brokkoliból felszívódott vas mennyiségének felel meg.
Vas fontosságáról, szülés előtt és szülés után! Töltse fel "vasraktárait" kerülje a vashiányt!

„Ez kitűnő, mondja derűsen, hallgatok, az első?, nem, doktor úr, a negyedik, hentessel és nőorvossal beszélünk ilyen szelíden, kitűnő, mosolyog a vénember, kitűnő, vígan végigmér, jól van, kislányom, derék, az első az a legszebb! majd meglátod, kicsim! a többi is szép, de ez a legszebb! olyan, tudod, mintha te teremtenéd a világot! a professzor úr szült már? hogyne! hogyne!, bólogat viharosan, négy szép lányom van! négy! írok föl egy kis vasat….”

Esterházy Péter: Hrabal könyve című regényében hangzik el ez a beszélgetés a nőorvos és a (negyedik) terhességét épp bejelentő Anna között. A vas felírása a férfiak olykor teljesen reménytelen értetlenségét mutatja: a gyermekvárást egyszerűen meg lehet oldani, csak egy kis vasat kell szedni, és kész.

 • Várandós korszak.

A várandósság időszaka ennél persze sokkal bonyolultabb és szerteágazóbb feladatokat, aggodalmakat, átélnivalókat rejteget a készülő anya számára – ami azonban biztos, a vaspótlás valóban nagyon fontos. A szervezetnek a vasra az oxigén szállítását végző hemoglobin képzéséhez van szüksége, így az hozzájárul minden szerv és szövet megfelelő fejlődéséhez, működéséhez. A magzati kor életünk egy egészen szélsőséges fejlődési szakasza, hiszen a kilenc hónap alatt egyetlen sejtből, a megtermékenyített petesejtből egy egész világ, a méhen kívüli életre is képes újszülött teremtőidk – ennek a folyamatnak természetes velejárója az anyai szervezet változása, a méh átalakulása, a vérkeringés adaptálódása az új szerephez, az emlők felkészülése a gyermek táplálására.

 • Első a magzat!

Mind az anyának, mind a babának rendkívül fontos, hogy megfelelő mennyiségű vas álljon rendelkezésére. Az anyai szervezet ezt úgy segíti, hogy a bélrendszerben fokozódik a táplálékkal felvett vas felszívódása, a vérben keringő vasat pedig a méhlepény igen hatékonyan „vonzza magához”, így a bejutó mennyiség elsősorban a magzathoz kerül. A kicsi, amellett, hogy vörösvértest-képzésben használja fel, raktárait is feltölti vele: a májban és a lépben, majd a terhesség utolsó harmadában a csontvelőben is nagy mennyiségű vas halmozódik fel.

 • Második az újszülött…

A vas annyira fontos a megfelelő fejlődéshez, hogy az anyai szervezet még a gyermek megszületése után is gondoskodik a pótlásról: az anyatej – nem magas koncentrációban, de jól felszívódóan, így nagy hatásfokkal hasznosítható formában tartalmaz vasat. A természet tehát mindent elkövet annak érdekében, hogy a baba ne lehessen vashiányos – ezt akár az anya „kizsákmányolásával” is megteszi, megfelelő pótlás nélkül a kismama saját vasraktárai teljesen kimerülhetnek. Ezért nagyon fontos mind a terhesség, mind a szoptatás alatt, hogy elegendő mennyiségű vashoz jusson az anyai szervezet.

 • Vaspótlásról! Használja a Ferrotone-t, a mindennapi vapótlásra.

Ezt nagyon tudatosan összeállított diétával, zöldségek, olajos magvak, gyümölcsök, halak és húsok megfelelő kombinációjával érhetjük el, de ha az étrendünkben nem tudjuk biztosítani a megfelelő vasbevitelt, akkor érdemes valamilyen jól felszívódó vasat tartalmazó készítményt szedni. A tudományos adatok azt mutatják, hogy a várandós vashiánya koraszüléshez, kis születési súlyhoz, akár magzati halálozáshoz is vezethet, egyes eredmények pedig arra utalnak, hogy az anya maga is veszélyeztetettebb, esendőbb ebben az esetben.

 • A Ferrotone vastartalmú étrend-kiegészítő:
 • 100%-ban természetes, forrásvízből készül
 • célzott, napi vaspótlást biztosít minden korosztálynak
 • adalékanyagokat pl.: színezéket, tartósítószert nem tartalmaz
 • mellékhatások nélkül felszívódik
 • praktikus: 14 db tasakba csomagolva
 • C-vitamin tartalmú gyümölcslébe keverve felszívódása hatékonyabb és gyermekek is szívesen elfogyasztják
 • hasznosulása vizsgálatokkal alátámasztott

Szervezetünk az élelmiszerekben megkötött vasat 5-20%-ban hasznosítja, ehhez képest egy tasak Ferrotone forrásvízben lévő 5mg vas akár 40%-a, 2 mg is hasznosulhat! Ez 4 kg brokkoliból felszívódott vas mennyiségének felel meg. További hasznos információkat talál a Pezomed Kft oldalán, valamint a termékeket meg is vásárolhatja az Eventus Pharma webáruházban.

 


Dr Beleznay Gyöngyike

Bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos, lézerterapeuta magánorvos
Derma-Art® Bőrgyógyászati Magánklinika

Web: www.dermaart.hu, Web: www.drbeleznay.hu
E-mail: drbeleznay@dermaart.hu
4400 Nyíregyháza Dózsa György utca 60. fsz.
Telefon: +36 42 506091 Fax: +36 42 506092 Mobil: +36 30 5540848
E-mail: office@dermaart.hu

KövessEN a közösségi oldalainkon:

 

 


© Dr. Beleznay Gyöngyike - Minden jog fenntartva. A weboldalon található anyagok, szerzői jogvédelem alatt állnak. Felhasználásuk csak Dr. Beleznay Gyöngyike bőrgyógyász engedélyével lehetséges. Amennyiben szeretné felhasználni a drbeleznay.hu weboldalon lévő anyagokat, úgy keresse Dr. Beleznay Gyöngyike bőrgyógyászt. Köszönjük.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:

További Publikációk