Páncél, jelmez, maszk…

Ki így, ki úgy, de sokan elbújnak a világ elől, – akár szó szerint, akár képletesen. Az egyik legnagyobb közhellyé váló „mai rohanó világ” a lelketlenség, a felszínesség és a közöny életterülete, ahol az érzékeny ember páncélt „növeszt”, jelmezt hord vagy maszkot visel. Bőrbetegségek esetében különösen fontos, hogy testünk jó minőségű, gazdag hatóanyagokat tartalmazó készítményekkel érintkezzen, hiszen a fokozatos javulás növeli az önbizalmat, a lélek regenerálódását.
Minden száraz bőrnél átgondolhatjuk azt a kérdést: kapunk-e elég érintést, simogatást, babusgatást? A beteg, érzékeny bőr minden esetben fokozottabb figyelmet, állandó, mindennapi ápolást igényel. Az érintett bőrfelületnek a tünetmentes időszakokban is több zsírozásra, alaposabb hidratálásra és tápanyagokra van szüksége, hogy a betegség jelei ne erősödjenek fel. Ha a bőr napi ápolását elhanyagoljuk, jelentős súlyosbodásuk esetén a tüneteket már többnyire csak szteroid tartalmú szerekkel lehet kordában tartani. 
 
 
Így a bőrgyógyász elsődleges célja a tünetmentes időszakok megnyújtása, hosszabb távon a bőr gondos hidratálása – lehetőleg szteroidmentes – kenőcsök használatával. 
 
Mit javasol a bőrgyógyász?

Mi a Derma-Art Bőrgyógyászati Klinikán a Psorioderm szenzitív termékcsaládot javasoljuk ezen kisgyermekek számára. A három év feletti gyermekeknek pedig már alkalmazható a Psorioderm termékcsalád! Parabén- és szalicilsavmentes Psorioderm® Szenzitív termékek az ekcémás, atópiás, pikkelysömörös és szeborreás bőr napi ápolására ajánlottak, már 3 éves kor alatt is.

Összegzésként tehát elmondhatjuk, hogy a pikkelysömör bár nem gyógyítható, de megfelelő, egyénre szabott kezeléssel jól karbantartható bőrbetegség, melynek gondozásához bőrgyógyász szakorvosra valamint az orvos és beteg jó együttműködésére van szükség.

Az ekcémás, atópiás és érzékeny bőr többnyire szalicilsavmentes készítményeket tolerál, mert esetükben a bőr megnyugtatása a legfontosabb. Bár nem egyszerű, de törekedni kell a stressz csökkentésére is, tudatosan használva a relaxációs technikákat, tudatosan lassítani a tempón. Lelkünket terápiás eszközökkel, finom módszerekkel ápolhatjuk, de fizikai testünk fizikai gondozást igényel. Fokozott odafigyeléssel a bőr meghálálja a gondoskodást, s így talán már a léleknek is könnyebb dolga van, hogy leve(he)sse páncélját. Parabén- és szalicilsavmentes Psorioderm® Szenzitív termékek az ekcémás, atópiás, pikkelysömörös és szeborreás bőr napi ápolására ajánlottak, már 3 éves kor alatt is. Hozzáadott jojoba-, akácméz kivonattal, shea vaj- és E-vitamin tartalommal rendelkeznek.

 

Dr Beleznay Gyöngyike

Bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos, lézerterapeuta magánorvos
Derma-Art® Bőrgyógyászati Magánklinika

Web: www.dermaart.hu, Web: www.drbeleznay.hu
E-mail: drbeleznay@dermaart.hu
4400 Nyíregyháza Dózsa György utca 60. fsz.
Telefon: +36 42 506091 Fax: +36 42 506092 Mobil: +36 30 5540848
E-mail: office@dermaart.hu

KövessEN a közösségi oldalainkon:

 

 

 

© Dr. Beleznay Gyöngyike - Minden jog fenntartva. A weboldalon található anyagok, szerzői jogvédelem alatt állnak. Felhasználásuk csak Dr. Beleznay Gyöngyike bőrgyógyász engedélyével lehetséges. Amennyiben szeretné felhasználni a drbeleznay.hu weboldalon lévő anyagokat, úgy keresse Dr. Beleznay Gyöngyike bőrgyógyászt. Köszönjük.

További Publikációk