Terhességi pigmentfoltok, striák, cellulit.

Terhességi pigmentfoltok, striák, cellulit. A várandóság lelkileg csodálatos időszakával sajnos gyakran együtt járnak esztétikailag kellemetlen testi elváltozások. A jó hír az, hogy megfelelő készítmények használatával ezek megelőzhetők, illetve mértékük csökkenthető. Terhességi pigmentfoltok, striák, cellulit és hajhullás? Van megoldás.
Megnövekedett ösztrogén szint.

Az ösztrogénszint-növekedéstől sok kismama megszépül, de e hormonváltozás és a terhességgel járó súlynövekedés számtalan hátulütővel járhat. Az előbbi hatására felerősödik a bőr érzékenysége, számítani lehet pigment foltok megjelenésére, az intim régió területén történő átalakulásokra, illetve a haj szerkezetének és mennyiségének negatív irányú változására. A súlyváltozás következtében pedig egyrészt terhességi csíkok alakulhatnak ki a bőrön, másrészt a narancsbőr gyarapodására is lehet számítani. Mindezekhez pluszban társulhat a terhesség második felében jelentkező lábelnehezedés érzése.

  • Hogyan ápoljuk bőrünket ebben a csodálatos időszakban?

Kellő odafigyeléssel és megfelelő készítmények használatával megelőzhetjük az említett elváltozások kialakulását, vagy csökkenthetjük mértéküket. A BABÉ kozmetikumok fejlesztői tudják, hogy a kismamák bőre fokozottan érzékeny, ezért nagyon fontos, hogy olyan készítményeket használjanak, amelyek természetes alapanyagúak és kártékony tartósítószerektől, valamint mesterséges színező- és illatanyagoktól mentesek. Ennek felelősségteljes tudatában a BABÉ megalkotta azt a főként növényi alapú hatóanyagokból álló termékcsaládot, amelyben megtalálhatók azok a készítmények, amelyek esztétikai szempontból megoldást jelenthetnek a kismamáknak.

  • Terhességi pigment foltok, striák, cellulit és hajhullás? Tippek: hogyan kenje szépre magát? Mit mond a bőrgyógyász?

Dr. Beleznay Gyöngyike bőrgyógyász szakorvos szerint a kismamáknak nemcsak bőrük érzékenysége miatt javasolt a várandósság és a szoptatási időszak alatt a természetes összetevőket tartalmazó készítményeket előnyben részesíteniük, hanem azért is, mert minden hatóanyag, amellyel az édesanya érintkezik, az a véráramon keresztül eljut a babához.

  • A kismamák érzékeny bőre természetes alapanyagú kímélő és tápláló hidratálást igényel a testen és az arcon egyaránt.
  • A pigment foltok megelőzése céljából használjunk fokozott védelmet nyújtó fényvédő krémet. Ha már kialakultak a foltok, kenjük depigmentáló készítménnyel.
  • A hormonváltozás miatt az intim régió megfelelő tisztántartása olyan speciális készítményt igényel, amely irritációmentes, fenntartja az intim régió természetes egyensúlyát és megőrzi a pH-értékét.
  • A súlygyarapodással járó cellulit szövetek kialakulásának mértékét csökkenthetjük cellulit elleni krémmel.
  • A haj az állagromlás és a hullás lehetősége miatt megerősítésre vágyik, ezért célszerű hajhullás elleni samponnal mosni. Valamint ne feledkezzünk meg a rendszeres vaspótlásról sem!
  • A striák legjobb ellenszere a kritikus helyek rendszeres krémezése. A hormonális változások, a súlygyarapodás megviselheti a bőrt, amelynek rugalmasságát célszerű speciális összetételű készítménnyel fokozni, főleg a has és a combok területén. A jobb eredmény érdekében lehetőleg olyan készítményt érdemes használni, amelyet kifejezetten a terhességi csíkok ellenszereként fejlesztettek ki.
  •  Vénás keringést serkentő hűsítő krémmel kenegethetjük elnehezült lábunkat.

 

Dr Beleznay Gyöngyike

Bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos, lézerterapeuta magánorvos
Derma-Art® Bőrgyógyászati Magánklinika

Web: www.dermaart.hu, Web: www.drbeleznay.hu
E-mail: drbeleznay@dermaart.hu
4400 Nyíregyháza Dózsa György utca 60. fsz.
Telefon: +36 42 506091 Fax: +36 42 506092 Mobil: +36 30 5540848
E-mail: office@dermaart.hu

KövessEN a közösségi oldalainkon:

 

 


© Dr. Beleznay Gyöngyike - Minden jog fenntartva. A weboldalon található anyagok, szerzői jogvédelem alatt állnak. Felhasználásuk csak Dr. Beleznay Gyöngyike bőrgyógyász engedélyével lehetséges. Amennyiben szeretné felhasználni a drbeleznay.hu weboldalon lévő anyagokat, úgy keresse Dr. Beleznay Gyöngyike bőrgyógyászt. Köszönjük.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:

További Publikációk